|

Zeer geslaagd Zeelandweekend met veel gezelligheid 09-2022

Afgelopen vrijdag begon het Zeelandweekend van Duikteam Thamen. Op vrijdagmiddag spraken enkele duikers met elkaar af voor de eerste duik bij De Nieuwe Kerkwerg in Den Osse. Na afloop een lekkere kop koffie en vertrek richting het vertrouwde verblijf in Renesse.

Eenmaal daar schoven in de loop van de middag en avond meer leden aan voor borreltje in het zonnetje, het was mooi weer. Na de borrel met 15 personen naar het wokrestaurant om uitgebreid te eten. Daar werd tijdens het eten nog met vuurwerk gezongen voor de verjaardag van Kevin. Niemand wist dat hij jarig was, ook Kevin zelf niet. Na het eten werd de volgende dag doorgesproken met live muziek en nog een laatste drankje.

Zaterdag 24 september

Zaterdagochtend ontbijt met door Marc verzorgde gebakken eieren en voldoende lekkers om ook de lunch alvast klaar te maken.
Na het ontbijt duiken bij Dreischor alwaar er veel kwallen en krabben werden gezien.
Aan de oppervlakte werd afgestemd om bij Zoetersbout te duiken in de middag. Vanaf hier haakte ook Milou aan. Bij Zoetersbout werd gezocht naar Sepia’s en zelfs een zeehond werd gespot. Na deze duik terug naar Renesse. Inmiddels was Natascha aangekomen met de laatste boodschappen voor de barbecue. Hierna heeft Marc de groep weer fantastisch verzorgd met lekker eten.
Onder het genot van een drankje, bijzondere verhalen en een goed gecoördineerd kampvuur, werd de avond verder gevuld. Toen de meesten hun bed hadden gevonden, gingen enkele leden nog op pad voor de lokale nachtduik in de feesttent.

Zondag 25 september

Op zondagochtend moesten deze nachtduikers nog even opladen maar waren zij wel op tijd klaar om met de groep te gaan duiken bij De Kabbelaar in Scharendijke. Enkele doken op het wrak Le Sepent en anderen zochten naar Noordzee-krabben. Het zicht was helaas niet al te best en het weer was tijdens de duik ook omgeslagen; de blauwe lucht had plaats gemaakt voor wind en regen. Na de koffie vertrok een groot deel voor een lunch en ging huiswaarts. De rest ging naar Neeltje Jans of dook bij het gemaal bij Dreischor. Hier was het zicht een stuk beter.
Na het middagprogramma lekker eten bij de Italiaan en werd er nog een laatste afzakkertje genomen in het huisje.

Maandag 26 september

De volgende morgen werden de huisjes netjes en bezemschoon achter gelaten en is er nog een zoetwater-spoelduik gedaan in de Toolenburgerplas, hoewel er niet per sé gedoken hoefde te worden om te spoelen, werd het Zeelandweekend 2022 met typisch herfstweer afgesloten.
Het was een geslaagd weekend met zes mooie duiken, er is veel gelachen en bijzonder genoten. Iedereen bedankt voor de leuke tijd en graag tot de volgende keer.

Foto’s onderwater

Foto’s bovenwater