Grevelingen | Oosterschelde

Zeeland: Zoetersbout en Scharendijke 23-05-2019

Afgelopen donderdag doken Marc en Kevin in Zeeland. Het weer was prachtig en ook onder water viel het zicht niet tegen.

Allereerst werd er gedoken bij Zoetersbout. Er was één ander buddypaar; verder rustig en alle ruimte. Dat is wel eens anders. Hier en daar wat restanten algenbloei maar op een meter of 4 was het zicht met 4 – 5 meter niet verkeerd. Er stond weinig stroming en er is veel moois gezien.

Ondanks dat we de kreeften en krabben wel bij naam weten, is het misschien interessant om nog eens te verdiepen in de biologie van de Oosterschelde en Grevelingen. Zodat ook de andere beestjes bij naam kunnen worden genoemd.

Later op de middag werd gedoken op Le Serpent bij Scharendijke. Ook hier slechts een ander buddypaar.

Aan de oppervlakte zwommen we naar de boei bij de voorzijde van het schip en daar werd afgedaald langs de ketting. Op het wrak was het zicht – voordat wij met de vinnen gingen wapperen – redelijk goed. Het is daar donker en er ligt veel sediment op het wrak. Het zich was 2-3 meter. Los van het feit dat vooraf was afgesproken om het wrak niet in te gaan, nodigde dat ook weinig uit.

Boven het dek zijn we naar de achterzijde gezwommen. We kwamen veel dode krabben tegen. Eenmaal achter op het wrak zijn we langs de ketting gecontroleerd opgestegen.

Daarna hebben we nog even gekeken bij het wrak De Rat om vervolgens steeds ondieper bij de duik-trap het water te verlaten.

Al met al een mooie dag met mooie duiken.