Buitenduik | Duikteam Thamen | evenementen | Grevelingen | Oosterschelde

Zeeland 4-7 september 2015

Op vrijdag start het duikweekend dus rijden enkele al richting de Zoetersbout voor duik 1. Er is wat regen, het mag de pret niet drukken. Duik 2 volgt bij de jachthaven van Scharendijke. Niels en Ard gaan ditmaal via de juiste boei naar beneden en komen wonderwel op de Serpent uit met perfect zicht en verkennen ze aldaar het wrak. Daarna rijden we naar Renesse en betrekken de stacaravan. Als in de avond het gehele team compleet is gaan we wokken bij de lokale chinees.
Zaterdag, de weersvoorspellingen zijn niet zo best maar uiteindelijk valt het toch wel mee. Hans en Walter hebben de zaterdag uitgekozen om als dagtoeristen twee duiken te maken. Via de brouwersdam komen ze (wel weer een stukje verkeerd gereden) om 10:00 uur aan bij De Witte Boulevard in Renesse. Zowaar blijkt zelfs na het bezoek aan de lokale wokker vrijwel iedereen aanspreekbaar en gereed voor actie. Eerst naar de Grevelingen bij Dreischor voor duik nummer 3, bovenin redelijk zicht, wat dieper zitten er grote vlokken in het water. Tijdens de duik flink regen, niet zo fijn voor de walploeg.
Duik 4 bij Den Osse, kerkweg. Tussen de 2-10 meter is het zicht maar matig, daarboven en beneden is het beter. Op een meter of 13 diep begint Hans wat te gebaren en als snel zie ik wat er loos is, hij is een vin kwijt. Terugzwemmen en zoeken valt niet mee in het gemakkelijk opdwarrelende slib. Helaas vinden wij de vin niet terug. Het is een rustig duikje zonder stroming dus zwemmen we maar gewoon door. In het ondiepe zien we zeenaald, hooiwagenkrab maar veel minder kreeft dan bij de eerste duik. Na het omkleden (zon!) is er een lekker broodje worst voor de duikers, helemaal top! Terug in Renesse, tijd voor bier, BBQ en open vuur. Na een flink ontbijt gaan we zondag op pad voor een flinke wandeling vooraf aan duik nummer 5, Den-Osse. Mede door het duiken aan lagerwal wordt besloten de volgende duik (6) weer bij de Zoetersbout te maken, prima zicht en veel mooie foto`s volgen. Tegen het eind van de dag gaan er weer wat leden naar huis. In de avond steken we de BBQ nogmaals aan. Op maandag verlaten we de camping in Renesse, gevolgd door duik nummer 7 weer bij de kerkweg. De wind is gaan liggen en er is zon. Wederom uitgerust met de 60mm macrolens gaan de groene wierslakken op de foto, ze zijn maar 10mm groot. Het vergt enig geduld om die beeldvullend op de foto te krijgen.

5 Comments

 1. Zeeland is de moeite waard om twee duiken op een dag te maken maar 7 stuks in een lang weekend is helemaal fantastisch. Het Veerse Meer moeten we nog wel een keer proberen. Tholen, Sint Annaland staat ook bij mij op de wenslijst.

 2. Heerlijk duikweekeind. Evenementen Commissie bedankt! Vette pluim! Alweer perfect geregeld. Ook div. bedankt voor de gebakken eitjes. Alsmede 2x een heerlijke BBQ met alles er op en er aan. Je ziet het soms niet maar er is veel voor nodig om e.e.a. allemaal klaar te krijgen. (van inkoop, het maken van salades, grillen van het vlees, etc.) Niets dan lof en hulde voor alle die dat doen.

  Ik heb me enorm vermaakt, Bedankt.

 3. Het was allemaal weer top geregeld , door de evenementen commissie.
  Wat Edwin al zegt,het is meer werk dan dat je denkt.
  Ard weer bedankt voor de geweldige bbq (met steun van Ton)
  Jammer dat Zondagavond/Maandag ochtend het bier op was om 01.30 uur,gelukkig had lange Hans nog een restje in de koelkast van de caravan…haha
  Het was weer reuze gezellig,ondanks het wat mindere weer.

 4. Het Zeelandweekend was inderdaad fantastisch mede door ieders aanwezigheid. Ik kijk nu al weer uit naar volgend jaar. Geweldig!

Comments are closed.