Buitenduik | Oosterschelde

Zeeland 26-05-2016

Sepia bij de Bergse Diepsluis
Sepia bij de Bergse Diepsluis

Weinig wind, goed weer dus gaan Edwin en Walter weer een poging wagen om sepia’s te vinden en te fotograferen. De vorige keer was het niet gelukt maar nu is de watertemperatuur 15 graden en dat lijkt meer op wat de sepia’s nodig hebben. De eerste duik bij de stek Bergse Diepsluis. Het is er aangenaam rustig, slechts 1 auto staat er als wij aankomen.
Het zicht is wat minder dan een paar weken geleden, 2-3 meter hooguit. Er staan heel wat sepia tentjes, slechts een handjevol is gedeeltelijk gevuld met sepia eitjes. Tijdens deze eerste duik zien wij een stuk of 4 sepia’s. De exemplaren die eitjes afzetten zijn duidelijk wat kleiner dan een vrij zwemmend koppeltje/stelletje(?). Als wij uit het water komen is het met 6 auto’s wel wat drukker geworden.
Even de flessen vullen en dan ook de tweede duik op deze locatie. Het zicht is wat minder geworden -we zitten nu zo ongeveer op de laagwater kentering- en dat maakt het vinden van de sepia tentjes wat lastiger maar ze zitten er nog steeds met een paar redelijke foto’s als resultaat.