Buitenduik | Oosterschelde

Zeeland 21-05-2017

Sepia`s @ Zeelandbrug
Sepia`s @ Zeelandbrug

Poging drie dit jaar om eens wat sepia’s voor de lens te krijgen. Op deze zondag hebben wij (Edwin en Walter) de drukte op de weg ingeruild voor (grotere) drukte op de duikstekken. Het pakt allemaal fantastisch uit. De eerste duik toch maar bij de Bergse Diepsluis. Inderdaad het is geen doordeweekse dag en het is flink druk op de duikstek. Er gaan duikers op de “officiele” plek te water maar ook helemaal aan de strandkant in het kommetje en links zien wij ook diverse buddyparen te water gaan.
Wij zwemmen een route rechtsaf richting het westen en weer terug. Edwin ziet 3-4 sepia’s bij elkaar, zelf zie ik er eentje maar zeker niet ideaal voor op de foto. Bijna alle stokken zijn hier zonder eitjes. Op de plekken waar geen duikers zijn is het prima zicht met een watertemperatuur van 14-15 graden.
Duik twee na de goede ervaring van afgelopen maandag naar de Zeelandbrug. Oeps… wel grote drukte op het parkeerterrein maar diverse buddyparen zijn klaar en al weer weg dus redelijk vooraan is er plaats zat. Wij gaan er iets na de HW kentering in en het zicht is ook nu gewoon goed.
De snotolf is zowaar terug te vinden en zit pontificaal op z’n steen. Een paar foto’s en dan kijken of er sepia’s te vinden zijn. En ja hoor, eindelijk wij zien er beiden een stuk of vier, soms twee en dan eens drie bij elkaar. Na de duik is het parkeerterrein bijna helemaal leeg, er staan maar iets van 10 auto’s. Best raar eigenlijk want zelfs na een duikje van 67 minuten na kentering is er qua stroming weinig aan de hand. Even de fles vullen en weer op weg naar huis.