Thamen introductieduik 18 januari 2024

Met alle festiviteiten van de drukke decembermaand nog vers in het geheugen is er ook in het nieuwe jaar genoeg werk aan de winkel op het gebied van duiken. Terwijl het gezellig druk is bij de persluchtavond voor de gevorderden, is er ook een hoop activiteit aan de kant van de opleidingen. De 1*-cursisten zijn officieel van start gegaan.

Er zijn deze avond twee introducees die begeleid worden door Niels en Jan. In het kader van de opleiding tot duikbegeleider worden zij deze avond getoetst door een externe Instructeur Trainer voor het organiseren en geven van een introductieduik. De materialencommissie heeft de duiksets keurig opgepoetst klaar liggen aan de waterkant. De veiligheid wordt bewaakt door de toezichthouder en instructeur en de fotograaf ligt als eerste te water om alles op verschillende media vast te leggen. De avond werd begonnen met een korte briefing waarin kort het programma, een stukje veiligheid en wat basis handsignalen werden behandeld.

Tijdens het praktijkgedeelte worden de gasten stap voor stap meegenomen om te ervaren hoe ademen en zweven onder water zijn. Dit ging erg goed en de befaamde Thamenpuzzel werd zelfs al gemaakt. Hoewel er in het begin nog sprake was van een gezonde spanning kwam iedereen met een brede glimlach uit het water. Na het spoelen, opruimen en omkleden werd er geĆ«valueerd onder het genot van een drankje. Niels en Jan werden hierbij getrakteerd op het verlossende woord van de Instructeur Trainer waarmee de Proeve van Bekwaamheid als behaald kan worden gemarkeerd. Van harte gefeliciteerd Niels en Jan!

Eerder hebben Erwin en Johannes dat al voor elkaar gekregen, waardoor alle vier de duikbegeleiders-in-opleiding zich op kunnen gaan maken voor de volgende stap.

Namens de duikbegeleiders willen wij iedereen bedanken voor de aanwezigheid, medewerking en begeleiding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA