Kalender

<< okt 2020 >>
mdwdvzz
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Berichten archief

Categorieën

Duikteam Thamen

Ruimte voor uw advertentie!

Thamen Fotogalerij

Natte / koude voeten Gerard (pak lek) Snoekbaars Bewerkt 2 Edwin img_1432_snoek img_2294 spiegelpolder-15-7-2012-002_snoek_0 img_2908_baars OLYMPUS Jan Olympus Digital Camera Jan dsc04976 Willem SeaLife Evert OLYMPUS E-pl5 Edwin OLYMPUS Walter img_9635 OLYMPUS Walter Malediven 2018 IMG_5820 Olympus Walter IMG_6167

Thailand Similan islands liveaboard

13 t/m 29 maart Gio, Bert en Edwin zitten in Thailand om daar te duiken.
Hoewel we hier primair zijn voor een liveaboard met de Marco Polo van Sea-Bees diving.
Kunnen we in de aanloop hiernaar toe al een paar losse dag bootduiken maken. Zo bevinden we ons als snel voor de Phi Phi eilanden. Kijken we vanaf de boot naar het strand van de film The Beach. De eerste nacht duik maken we op Koh Doc Mai een fijne duik we maken mooie foto`s. ook de King Cruizer staat op het programma. Aardig maar zeer slecht zicht. In de avond gaan we uit eten in Patong  Beach. Wat een drukte. Uiteraard kopen we een Rolex, spelletjes voor de Wii, een mooi pakkie, rijden met de tuk tuk, drinken bier en kijken naar de vele travestieten. Ook komen we nog bekenden tegen, Ron en Lisette van de Wave zijn samen al 8 maanden onderweg voor wat in totaal een wereldreis van 2 jaar moet worden. Het toeval wil dat ze net hier zijn met nog een paar vrienden. We drinken er een paar biertjes op en luisteren naar de toch al vele verhalen die ze al hebben. Ook houden ze een web site bij kijk er maar eens op www.wave-travellers.nl

We verlaten het hotel en betrekken de boot welke zeven dagen ons thuis zal zijn. De gehele nacht varen we door in de ochtend liggen we bij Barracuda Point ergens bij 1 van de negen Similan eilanden. Uiteraard gaan we duiken. Zien we een mooie hengelaars vis. We komen ook in het liveaboard ritme, 4 duiken per dag. Gelukkig staan we niet altijd heel vroeg op maar 05.20 spant wel de kroon. In een ultieme poging de enige boei bij Richelieu rock te bemachtigen. Gelukkig lukt dat en blijven we een hele dag daar liggen op zoek naar een walvis haai en of manta. We hebben pech beide zijn niet thuis. Mooi duiken kan je hier wel we zien bv een Ghost pipe fish en harlekijn garnalen zeer fraai, lastig om op de foto te zetten.

Vele duiken volgen gelukkig duiken we met Nitrox EAN32. Luipaard haaien zien we veel, een kleine witpunt komen we onder een koraal blok tegen. Weer richting de Similans mogen we een keer aan land om de sail rock te beklimmen. In de avond komen er 2 schildpadden achter bij de boot. Om wat bananen te eten. Richting het einde van de liveaboard gaan we nog duiken bij Boulder City Grote blokken steen. En bijna tijdens de laatste tien minuten van de duik dan toch nog gelukkig een manta, deze blijft maar rondjes draaien dus vele foto`s en filmpjes worden er gemaakt. Af en toe dwing ik mezelf er toe er gewoon naar te kijken. Voordat ik straks de manta alleen maar door een 2.5 inch schermpje van mijn camera heb gezien.

Eea wordt nog gecomplementeerd door een school met vleermuisvissen en barracuda`s. Top duik.

Na de liveaboard betrekken we het hotel weer. In Patong is alles nog het zelfde Gio zijn pak is klaar ziet er fraai uit samen met een paar Gucci slangen leren laarzen en een Rolex is het een zeer fraai geheel, Gio wil daar niet aan. Onze duik honger is nog niet voorbij en we boeken nog 2 losse duikdagen om Racha Yai en Racha Noi te bekijken. Tijdens een hevige stroom duik bij de Pinnacle Komt er weer een manta voorbij helaas zien wij het niet. Door de stroom wordt dit ook de eerste keer dat we niet als trio boven komen.

De Kapitein pikt gelukkig een ieder op. 1 van de andere gasten voelt zich niet zo fijn, na een noodoproep komt er een speedboot ambulance om hem mee te nemen. Zodat wij alsnog de 33ste en laatste duik kunnen maken. We rekenen het nog even na en zoals het er uitziet zal net tegen de tijd dat we het vliegtuig instappen de duikcomputer aangeven dat dit ook mag. Thuis gekomen blijkt dat ik toch even 6.2 gigabite aan foto en film materiaal heb. Eea gaan jullie nog wel zien hier vast een paar illustraties. Mocht ik wat gemist hebben dan staat het natuurlijk bij Bert of Gio wel op de foto. Ik ga maar vast sparen voor de volgende liveaboard.