Buitenduik | Duikteam Thamen | evenementen | Haarlemmermeersebos

Nieuwjaarsreceptie en Haarlemmermeersebos 04-01-2015

Nieuwjaarsreceptie
Voor dit feest konden wij gelukkig weer gebruik maken van de zeer gewaardeerde locatie van pa Melman. Op de gebruikelijke wijze is de vader van Harry in het zonnetje gezet. Het lijkt bijna een vanzelfsprekendheid maar voordat het hele zaakje op z’n plek staat moet er best wat gebeuren. Veel dank gaat er dan ook naar Harry, Willem, Elly en uiteraard Monica en alle andere vrijwilligers. Uiteindelijk zijn er ongeveer 45 man/vrouw aanwezig en is er naast een drankje ook een hapje in de vorm van sate en een heerlijke salade met het opschrift 40.
Dat laatste is een verwijzing naar het jaar waarin wij ons nu bevinden, Duikteam Thamen 40 jaar. Onze voorzitter memoreerde het al, gedurende het jaar zijn er diverse feestactiviteiten. Op 28 juni 2015 BBQ plus “iets” en geheel toevallig is de echte 40-jaar datum een donderdag, dus op 1-10-2015 is het ook feest.
Eerst en vooral zijn wij een duikvereniging en dat is in 2014 aardig gelukt. Met ruim 1100 (Nederlandse) verenigingsduiken, drie instructeurs in opleiding voor het 2* instructeursbrevet mag je jezelf wel een actieve vereniging noemen.

Haarlemmermeersebos
Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie tijd genoeg voor een duikje. Met acht duikers plus 1 gast staan wij bij het Haarlemmermeersebos. Uiterst aangenaam weer met een lekker zonnetje. Harry heeft voor een redelijke prijs wat spullen gekocht en gaat met een Thypoon droogpak te water. Het zicht is nogal wisselend, op sommige plaatsen helemaal niet zo best en op andere plekken uitstekend. Er is dikke paling, snoek en baars te zien.
Na afloop is het enorm druk op het parkeerterrein, diverse andere duikverenigingen houden ook een nieuwjaarsduik en er gaan er zelfs te water zonder pak.