Buitenland

Lanzarote 2014

Dit jaar hebben Ella en Jan eens niet gekozen voor Egypte i.v.m. de onregelmatig heden aldaar, maar voor een andere bestemming; Lanzarote. Benieuwd ook naar het onderwaterleven daar, wat direct opviel en ik ook wel een beetje had verwacht, is dat het totaal niet met Egypte te vergelijken is. Het is kleurloos, wat niet zeggen wil dat je daar niet mooi kunt duiken.
Ik had de pech dat ik geen goede vaste buddy kon vinden waarmee ik zelfstandig duiken kon maken en dus overgeleverd aan een duikgroep van 8 a 10 personen per keer.
Het grote nadeel hiervan is, dat je ook met duikers te maken krijgt die slecht kunnen uittrimmen wat als gevolg heeft een enorme zandhoos onderwater. Niet zo best voor het maken van mooie foto’s, ik was ook de enige met een fotocamera.
Wat voor mij nieuw was waren de Angel Sharks, Atlantic Ray, en bepaalde Spin Krabben. Helaas heb ik geen foto kunnen maken van de Atlantic Ray, dit is een hele grote rog soort.
Voor de rest hebben wij enorm genoten van de vakantie op Lanzarote, het is een leuk eiland. Nu maar hopen dat we weer snel naar Egypte kunnen, vooral om de mooie duiken die je daar kunt maken.

One Comment

  1. Weer naar Egypte. Ben je gek. ik zie hier heel fraaie foto`s. Die rog lijkt wel op een sidder rog en een angel shark wil ik ook wel eens zien. Goed gedaan Jan!

    Club trip naar Lanzarote?

Comments are closed.