Buitenland

Jan, Frans, Peter, Mitchell, Ton en nog een Frans zijn in Egypte

4 september 2008 Jan, Frans, Peter, Mitchell, Ton en nog een Frans zijn in Egypte

Wij maakten 2 duiken per dag. De eerste was om 0900 uur en de tweede duik was om 14.00 uur. We konden kiezen uit kant, bus, boot duiken. Beide vormen van reizen was goed alhoewel de Zodiac wel mijn voorkeur had.
Met zijn allen vormden wij 1 duikgroep onder leiding van Peter, dus een duikleider van de duikschool hadden wij niet nodig.
Wat het weer betreft zaten we goed, het was erg warm. Met een gemiddelde watertemperatuur van30 graden. Het onderwater zicht was niet altijd zoals we dat gewend zijn maar over het algemeen was het wel redelijk.
Onderwater zijn we onder andere tegengekomen een krokodil vis, blauw gestippelde rog, koraalduivel, murenes, baarzen en schildpadden.
De hele groep kon het prima met elkaar vinden zodat een vervolg zeker voor herhaling vatbaar is.
Niet iedereen heeft 2 duiken per dag kunnen maken Jan en korte Frans  hebben  2 duiken verstek moeten laten gaan  ivm flying shit, wat wel vaker in Egypte voorkomt. Tussen de duiken door vermaken we ons aan de strandbar met heel veel vocht, dat moet ook wel omdat je daar peentjes zweet in die hitte.
In de avond was iedereen een beetje afgebrand zodat we niet al te laat in bed lagen. Je moet natuurlijk weer de andere ochtend vroeg op. Lange Frans was wat huiverig voor de omgeving omdat hij samen met korte Frans last had van een klopgeest. Het liefst duwde lange Frans al zijn persoonlijke bezittingen diep tussen de billen omdat hij niemand vertrouwde. Iedereen behalve Frans wist dat de klopgeest Mitchell was. Deze gebruikte de harde vuist voor het wekken van de twee fransen. Op 11 sep was het dan weer zover om de koffers te pakken voor een terug reis van 5 uur.