Buitenland

Egypte Marsa Alam maart 2015

Gerard is naar Marsa Alam geweest. Het was nogal stoffig onder water maar toch enkele foto’s.
Ondanks dat Marsa Alam een zeer klein dorp is wordt deze tegenwoordig ook door Nederlandse charters aangevlogen. De lange bustransfers van ca. 300km vanuit Hurghada zijn dus niet meer nodig. De vliegtijd vanuit Nederland naar Egypte bedraagt ca. 4,5 tot 5 uur.
Marsa Alam heeft een vissershaven en één haven voor de safariboten. Deze boten maken geregeld meerdaagse trips op de Rode Zee. Het onbedorven duikgebied ten zuiden van Marsa Alam behoort tot de beste van de wereld.
Water temperatuur: 24°C in januari to 32°C in augustus
Duikpak: Een 3mm wetsuit of zelfs een shortie is prima voor de zomermaanden, maar vanaf November tot April is een 5mm nodig. Je zou dan zelfs een cap en handschoenen nodig hebben.
Zichtbaarheid: 20-60 meter, 30-40 meter gemiddeld.
Beste reistijd: Het is mogelijk om het hele jaar door op duikvakantie te gaan naar Marsa Alam, maar de condities zijn het beste gedurende de zomerperiode. In de zomer maanden kan de temperatuur wel oplopen tot 38 graden. Sommige mensen vinden deze hitte ondraaglijk en gaan liever buiten de zomer op vakantie.Tijdens April tot Mei is er een plankton bloei voor enkele weken wat het zicht verminderd.

Bron:Duikvakanties.net Marsa Alam