Buitenland

Egypte, Hilton Shark`s Bay Resort

Olympus Digital Camera Jan
Adelaars roggen

Na de afgelopen 2 jaar verre vakanties te hebben gemaakt, hebben wij (Ella en Jan) dit jaar maar weer eens Egypte aangedaan.
Dit met vrienden van ons uit Bergen op Zoom waarvan Henk ook alleen duikt, dus de vrouwtjes hebben het dit keer zonder de mannen moeten doen. Wij hebben gekozen voor Sharm el Sheikh, het Hilton Shark’s Bay Resort. Dit is een heel mooi resort, all in, met mooie schone kamers en heerlijk eten.
Wij verbleven hier twee weken en Henk en ik hebben 28 duiken gemaakt in 12 dagen. De duiksites die wij hebben bezocht zijn het huisrif van ons resort, Local Middle, North and South, deze duiksites liggen verspreid langs de kust. Daarnaast hebben wij diverse duiken gemaakt in het Ras Mohammed gebied en Tiran Island.
Ook hebben wij gedoken op het wrak The Thistlegorm met een extra decotijd van 15 minuten. Dit wrak ligt op een diepte van max 32 meter volgens de duikcomputer en is heel mooi en interessant om te beduiken echter dit is niets voor de beginnende duiker i.v.m de sterke stroming die daar is. Alle duiksites zien er nog goed uit desondanks dat er veel gedoken wordt.
Wil je groot zeeleven tegen komen, dan is de beste keuze een resort dichtbij Tiran Island. Wil je wat haaien zien dan zul je over het algemeen rond een diepte van 40 meter moeten duiken, dus ook niet voor de beginnende duiker.

Kortom bekijk mijn foto’s die ik daar heb gemaakt.
Jan van Dijk

4 Comments

  1. Jan dat ziet er goed uit. Veel krokodil vissen, die zijn erg leuk. Manta in Egypte dat moet een super duik zijn geweest. Jou adelaars roggen en daar de foto`s van die zijn erg goed. Wrakduiken op de Thistlegorm dat lijkt mij ook wel gaaf.

  2. Toch wel heel veel diversiteit op zo’n “eenvoudige dichtbij” Egypte reis. Misschien moet ik ook maar weer eens die kant op.

  3. mooie foto,s jan,daar kan je mee thuiskomen.
    Zo te zien heb je een zeer geslaagde vakantie gehad.

Comments are closed.