Buitenland | Duikteam Thamen

Egypte 09-2011

Duiken in Egypte is DOLFIJN
Duiken in Egypte is DOLFIJN

In Januari hebben een aantal Thamen kikkers besloten weer een duikvakantie te gaan maken naar Egypte. Ton en Jan zijn op het idee gekomen om eens af te reizen naar het diepe zuiden van Egypte.
De volgende Thamen kikkers zijn mee geweest: Ton, lange Frans, kleine Frans met vrouw Marjan en dochter Tammie, Bert, Henk en ik. Wij hebben voor het diepe zuiden van Egypte gekozen omdat je daar meer kans hebt om groot wild tegen te komen, helaas is dit een beetje tegengevallen omdat de temperatuur van het water rond de 30 graden schommelde en dat is gewoonweg te warm voor de haaien. Desalnietemin hebben wij het met ons allen enorm naar onze zin gehad en veel lol beleeft. Het duiken was in een woord geweldig met hele mooie koraaltuinen en grotten. Wij zaten in het Zabargad Beach Resort met als duikschool Orca Divers. Het resort op zich viel wel wat tegen e.e.a. door achterstallig onderhoud.
Toch hadden wij ( Ton, L-Frans, Jan ) een redelijke grote schone kamer daar lag het niet aan maar het eten was niet zoals het voor een 4* resort hoort te zijn. De dag begon met een zeer karig ontbijt en het avond eten was niet erg gevarieerd, kortom jammer.
De duikschool Orca Divers had zijn zaakjes goed voor elkaar en met hen duiken is voor herhaling vatbaar.
Maandag morgen 19 september j.l. begonnen wij met een huisrifduik en in de middag was de 2e duik gepland.
Het huisrif was wel mooi maar niets bijzonders. De volgende 5 dagen werden er bootduiken gemaakt op verschillende riffen en dat is gewoon fantastisch daar en zeker voor herhaling vatbaar. Wij maakten 2 bootduiken per dag. Wij hebben o.a. gezien: Dolfijnen, Napoleon vissen, Murenes en alles wat er voor de rest in de Rode Zee voorkomt.
Onze 2 snorkelaars, Marjan en dochter Tammie hadden het geluk en zijn een haai tegen gekomen, geschrokken als zij waren zijn zij als een speer naar de boot toegezwommen. Ik heb de haai ook gezien echter een foto maken was er niet bij.
De meeste duiken zijn volgens het boekje gegaan echter mijn laatste duik was een decoduik ( 11 minuten ) omdat wij op een rif doken (Shaab Maksur) waar de meeste kans was om groot spul tegen te komen. Je kon op dit rif duidelijk de verandering voelen van koud en warm water maar helaas ook hier geen haaien gezien. Ik zou zeggen geniet van de foto’s.  

One Comment

Comments are closed.