Duikteam Thamen | evenementen

Duiknacht van Thamen 19-12-2019

Winnaars 2019

De laatste trainingsavond van 2019 staat traditiegetrouw geheel in het teken van de “Duiknacht” (spelletjescircuit) van Thamen. Editie 37 al weer met een tweetal nieuwe elementen. Behalve de (logo)puzzel, emmers blazen, matlopen, bal-door-de-koker nu met ping-pong balletjes zwemmen en het lastige elastiek zwemmen.
Niet echt simpel dat elastiek zwemmen, de drie deelnemers van iedere ploeg moeten ieder een emmer met lood aan een elastiek via een katrol aan een gordel omhoog zwemmen. De totale lengte van het elastiek komt in uitgerekte vorm uit op zo ongeveer de helft van het banenbad en dat mag dan in drie minuten zo vaak mogelijk worden gedaan. Wel een beetje lastig te voelen wanneer de emmer boven is als je vooruit zwemt zonder achteruitkijkspiegel. Het ping-pong bal zwemmen op twee lepels is gelukkig een stuk eenvoudiger, gewoon de ballen naar de overkant zien te krijgen zonder dat ze er af vallen.

De top drie van de zes deelnemende ploegen ligt qua uitslag dicht bij elkaar met een gedeelde tweede en derde plaats. Winnaars van deze avond zijn José, Marc en Jacques. Voor José en Marc de eerste keer als winnaar, Jacques behoorde ook vorig jaar al bij de winnaars. Zoals gebruikelijk (is er nog ruimte?) worden de namen van de winnaars bijgeschreven op het koperen bord. De gedeelde tweede en derde plaats is even met een slag om de arm vanwege het feit dat de verslaggever zelf lijdend onderwerp was en de huldiging wat chaotisch verliep. De ex aequo twee bestond in ieder geval uit Peter, Daan en Walter en (gelegenheidsduo) Evert en Bert?

Een avond als dit is onmogelijk zonder de inzet van de nodige vrijwilligers. Juryleden, organisatie en assistenten, veel dank voor de prima georganiseerde avond!

Duiknacht 2019 (Video Natascha)