Duikteam Thamen | Trainings avond

Redden thema avond

Ditmaal tijdens de Thamen training een reddings thema en met een heus reddingsvlot. Maritime training op kleine schaal. Na alweer even te hebben gelegen is het wederom gelukt om voor een habbekrats een reddings vlot te kopen. Welke uiteraard niet meer gekeurd is of wordt, omdat deze te oud is geworden.
De kwaliteit blijkt dan toch maar weer zelfs na een paar jaar opslag en een uiterlijk bezien, niet zo fraai koffertje komt er na de welbekende ruk aan het touw een zeer fraai vlot te voorschijn.Reddingsvlot Incl. het noodpakket welke even veilig wordt gesteld mbt de pyro technische middelen die er in zitten (Ook die worden met de eerstvolgende jaarwisseling getest en zullen het nog prima doen). Verder komen we nog een verbandtrommel tegen, een mes waaraan je jezelf niet kunt snijden (je zou de hoop maar laten varen na enkele dagen op zee) Drinkwater in blik verpakt op, of tenminste houdbaar tot maart 1978. Er zit helder water in maar de nood is niet zo hoog dat we dit ook testen door het op te drinken. Zelfs de lampjes welke automatisch gaan branden na contact met water doen het.
Het vlot, 6 personen kunnen er volgens opschrift in. Dat kan inderdaad. Te hopen is dat je dan heel gauw gevonden wordt. Zo vol, zo weinig ruimte, stel je toch eens voor dat je er zo 5 dagen inzit met windkracht 8.
Het erin klimmen valt nog niet eens mee de touwladder is verre van ideaal en menigeen krijgt last van claustrofobie als het dak dicht gaat. We doen nog een aantal oefeningen mbt het vlot keren drenkeling ophalen en aan boord brengen. Alsmede een test hoeveel kan er in 8, 9,……… Uiteindelijk zitten er 9 in het vlot en 3 er boven op 12 personen nu gaat het vlot behoorlijk water maken maar geeft verder geen krimp. Helaas gaat de tijd snel voorbij, het vlot zat mbv zijn eigen fles zeer snel vol. Opruimen en weer leeg laten lopen duurt veel langer. We krijgen het weer enigsinds bij elkaar maar het geheel is veel groter als bij aanvang. Met wat touw komt het toch nog in de auto terecht. Wederom een perfect trainings evenement. Waarbij we weer eens iets geheel anders hebben gedaan dan alleen maar heen en weer zwemmen.