Duikteam Thamen heeft voldoende instructeurs om alle opleidingswensen in eigen beheer/zwembad uit te kunnen voeren. Duikers in het bezit van een brevet zijn altijd welkom en kunnen op ieder gewenst moment lid worden. Nog geen duiker maar wel graag leren duiken? Kom eerst eens een introductieduik in het zwembad maken. Graag vooraf even aanmelden maar dat is meestal wel in te plannen op een eerstvolgende donderdagavond.

VoorzitterKevin Middelkoop
SecretarisWalter van Loenen
Algemeen bestuurslidHarry Melman
PenningmeesterAad Tas
Vertrouwenscontactpersoon (VCP)Hans vd Neut Kolfschoten en Astrid Buuts Creemer
EvenementenNatascha, Marion, Ard, Niels, Astrid
WebmasterWalter Edwin Bert
Instructeurs2* instructeur: Marion, Marc, Daan (Edwin, Bert)
IT instructeur: Aad, Evert, Walter

Duikteam Thamen is in 1975 opgericht en heeft als statutaire vestiging de plaats Aalsmeer (tot 1988 was dat Uithoorn). Sinds het allereerste begin wordt er voor de opleiding en training gebruik gemaakt van Zwembad De Waterlelie. Al weer heel lang geleden, zo rond 1980 beschikten wij over een clubhuis in Uithoorn, Stationsweg 1, pal naast de busbrug. Ook verschijnt ons eerste clubblad in 1980. Na de sloop het clubhuis blijkt een nieuw of ander clubhuis financieel niet haalbaar en tot op de dag van vandaag doen wij het zonder. Als alternatief huren wij af en toe een vergaderruimte of maken wij gebruik van het restaurant van Zwembad De Waterlelie.
 
 
 
 
 
Hoewel nog niet met een eigen domeinnaam, is in 1998 is de eerste Duikteam Thamen website een feit.

Het 25-jarig bestaan in het jaar 2000 is o.a. gevierd met een bezoek aan Burgers dierenpark en een feest in het Dorpshuis Kudelstaart. Ook was er voor iedereen een fles Duikteam Thamen dag en nacht bier. In dat jaar mochten wij het NOB jubileumbord (25 jaar aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersportbond) in ontvangst nemen.

2001: De domeinnaam www.thamen-diving.nl wordt in gebruik genomen. In 2002 is het clubblad er (nummer 90) voor het eerst in “full colour”. Een paar jaar later, in 2005 wordt er besloten om te stoppen met het clubblad en alles digitaal via de website te gaan doen.

2004: Duikteam Thamen neemt deel aan het project “Ophelia aan de poel”. Heel veel leden dragen een steentje (veel tijd) bij en het geheel wordt met een paar mooie optredens naast de watertoren afgesloten.

In het restaurant van Zwembad De Waterlelie hangt een koperen bord met namen van (oud)leden. De enige manier om een vermelding op dat bord te krijgen is door het winnen van de “Duiknacht van Thamen”, of de “Nacht van Thamen”. Dit is een jaarlijkse spelletjesronde in het zwembad die er gemakkelijk uit ziet maar dat niet is.

2015: 40-jaar Duikteam Thamen. Een jaar met veel activiteiten, al dan niet in het kader van het jubileum. Van de NOB mochten wij ook weer een jubileum presentje ontvangen, een 1,5 x 1 m grote vlag met NOB logo plus tekst “Duikteam Thamen 1975 – 2015.

2020: Dit jaar gaat voor wat betreft (jubileum)feesten geruisloos voorbij. De leden ontvangen wel een presentje in de vorm van een beschermtas voor een viool. Gelukkig blijken zwembadvinnen er ook aardig in te passen.

Historie_1980_2013