• Vinkeveense Plassen 13-11-2022

  Vandaag anders dan de door de agenda gedicteerde locatie duiken wij weer in de Vinkeveense Plassen. Als het volgens plan verloopt kan Lars het 1-sters/Open Water brevet afronden en Marc gaat samen met Daan en Jan een 20m opstijging proberen.
  De weersomstandigheden zijn de laatste paar weken zo goed dat het nog steeds aangenaam is met een natpak. De watertemperatuur zit rond de 12 graden maar boven water voelt het in de zon bijna aan als voorjaar.
  Na een reddingsopstijging, een stukje onder water zwemmen zonder masker en kramp verhelpen is Lars klaar en ontvangt het 1-sters brevet. Marc, Jan en Daan hebben een (veel) te snelle opstijging waarna de computer(s) van mening zijn dat ze het verder zelf maar moeten uitzoeken. De duik wordt daarom afgebroken.

 • Vinkeveense Plassen 29-10-2022
  Erwin 3-sters

  Met een laatste oefening vandaag is ook Erwin in het bezit van het 3-sters brevet. Voor een zaterdag is het behoorlijk druk op het parkeerterrein maar vol is het niet. Prachtig weer en een aflandig windje maken het zeer aangenaam.
  De oefening bestaat uit het begeleiden van een buddypaar dat een vierkantje op 5-6 meter zwemt en -als alles goed gaat- weer min of meer op dezelfde plek uitkomt. De oefening gaat prima, wij komen ongeveer voor de duikschuur van Airdiving uit. Er werd vrij stevig doorgezwommen, na afloop was de einddruk bij iedereen iets tussen de 70-80 bar. Op de foto ook Johannes met wat achterstallige administratie van al eerder behaalde brevetten 3-sters en droogpak.

 • Vinkeveense Plassen 23-10-2022
  Grondel

  Vandaag zijn Lars, Kevin en Walter bezig met wat oefeningen voor het 1-sters brevet, Evert en Marcel zwemmen een rondje langs de diverse objecten en zien diverse snoeken en veel grondels. Het is prima weer en de watertemperatuur is ook nog op een aangenaam niveau. Op het parkeerterrein is het een stuk rustiger dan vorige week.

 • Vinkeveen – Ouderkerk 16-10-2022

  Een dag met veel opleidingsvoortgang en resultaat. In de Vinkeveense Plassen zijn Daan, Marc en Jan bezig met opstijgingen en Walter, Kevin en Lars maken een duik voor het 1-sters brevet. De instructeurs vonden dat Jan voldeed aan de eisen voor de Specialisatie Droogpak, zelf was hij niet helemaal tevreden maar heeft het brevet toch maar aangepakt.
  Het parkeerterrein is niet vol maar het is redelijk druk. Gelukkig is daar onder water niet veel van te merken, op de meeste plaatsen is het zicht iets van 10 meter bij een watertemperatuur van 13-14 graden.

  Een klein stukje verder in de Ouderkerkerplas wordt er gewerkt aan het afronden van het 3-sters brevet. Na afloop wordt dat door Evert afgetekend en is Johannes vanaf nu 3-sters duiker. Niet veel later blijkt dat na deze activiteit ook de droogpak specialisatie klaar is en de secretaris dus weer in de bak met BRK kaarten moet grabbelen.

  Een prima dag met uiterst aangename bovenwater omstandigheden.

 • Zevenhuizerplas 02-10-2022

  Te water bij het hondenstrand. Zes Thamen duikers. Opeens ook erg veel collega duik verenigingen. Druk…..
  Toch prima zich onderwater, helaas zijn er niet meer zoveel palingen. Met een beetje geluk en goed kijken vinden we er toch nog een paar. Alsmede een mooie snoekbaars en een school baars. Bovenwater prima met koffie!

  Zevenhuizerplas Onderwater

Het archief van alle beschikbare berichten is te vinden op de ledenpagina.