• Sport en Cultuur Festival 21-04-2024
  Sport en Cultuur Festival

  Duikteam Thamen maakt voor opleidingsdoeleinden veel gebruik van zwembad De Waterlelie. Tussen het enorme aanbod aan allerhande (sport)activiteiten zijn wij wat afwijkend met vooral aandacht voor alles wat onderwater gebeurt. Vandaag was er gelegenheid om kennis te maken en eens te kijken naar een sport die eigenlijk helemaal geen sport is. Geen competitie, geen wedstrijden, niet sneller dan een ander, niets van dat alles.
  Met de inzet van veel vrijwilligers is het een prima dag, fotomateriaal van Kicksfotos.

 • Paasduik 31-3-2024

  Zondag 31 maart stond de paasduik op de agenda, locatie Haarlemmermeerse bos bij Vork en Mes. De ochtend begon regenachtig, maar gelukkig knapte het weer na een uurtje op. Nadat iedereen weer veilig op de kant was, konden de eieren gebakken worden. Naast gebakken eieren waren er ook gekookte eieren en heerlijke chocolade eitjes. Het was weer een gezellige ochtend.

 • 2024 Reanimatie lessen

  Voor de reanimatielessen zijn er weer diverse sessies in de agenda gezet. Zaterdag 23 maart is een eerste groep van start gegaan met uiteraard de reanimatie plus de nodige extra’s. De AED is eigenlijk voor niemand een probleem, hoogstens kan een afwijkend model enige aandacht vergen.
  Daarnaast is er tijd besteed aan zuurstoftoediening. Dat kan in principe op twee manieren; via het “on demand” of via continu flow met een mondkapje+zakje.
  Met dank aan de vrijwilligers/instructeurs Jan en Marion voor deze prima verzorgde les.

 • Activiteiten donderdagavond 07-03-2024
  Jeroen

  Onze duikvereniging maakt voor de zwembadactiviteiten gebruik van Zwembad De Waterlelie in Aalsmeer. Het vaste opleiding- en trainings uur is van 21:30-22:30uur.
  Met enige regelmaat worden deze uurtjes voorzien van wat extra’s voor de nodige variatie. Zo ook deze donderdagavond.
  Beroepsduiker en verenigingslid Niels is aanwezig met een gedeelte van zijn omvangrijke uitrusting. Vanavond kunnen twee leden die dat eens willen proberen daadwerkelijk “aan het werk” op de bodem. Waar wij als persluchtduikers gewichtloos (proberen te) zijn, is dat bij het professioneel/commercieel duiken meestal zeker niet het geval. Met helm, luchtvoorziening vanaf de wal en flink wat lood aan de voeten wordt gewoon rechtop lopend of staand het werk verricht. Extra bijkomstigheid is de mogelijkheid van communicatie met de oppervlakte, ook iets wat een recreatieve duiker niet gewend is.
  Na afloop zijn de twee gelukkigen die gebruik hebben gemaakt van deze gelegenheid meer dan enthousiast, het is een unieke ervaring.

 • Thamen introductieduik 18 januari 2024

  Met alle festiviteiten van de drukke decembermaand nog vers in het geheugen is er ook in het nieuwe jaar genoeg werk aan de winkel op het gebied van duiken. Terwijl het gezellig druk is bij de persluchtavond voor de gevorderden, is er ook een hoop activiteit aan de kant van de opleidingen. De 1*-cursisten zijn officieel van start gegaan.

  Er zijn deze avond twee introducees die begeleid worden door Niels en Jan. In het kader van de opleiding tot duikbegeleider worden zij deze avond getoetst door een externe Instructeur Trainer voor het organiseren en geven van een introductieduik. De materialencommissie heeft de duiksets keurig opgepoetst klaar liggen aan de waterkant. De veiligheid wordt bewaakt door de toezichthouder en instructeur en de fotograaf ligt als eerste te water om alles op verschillende media vast te leggen. De avond werd begonnen met een korte briefing waarin kort het programma, een stukje veiligheid en wat basis handsignalen werden behandeld.

  Tijdens het praktijkgedeelte worden de gasten stap voor stap meegenomen om te ervaren hoe ademen en zweven onder water zijn. Dit ging erg goed en de befaamde Thamenpuzzel werd zelfs al gemaakt. Hoewel er in het begin nog sprake was van een gezonde spanning kwam iedereen met een brede glimlach uit het water. Na het spoelen, opruimen en omkleden werd er geëvalueerd onder het genot van een drankje. Niels en Jan werden hierbij getrakteerd op het verlossende woord van de Instructeur Trainer waarmee de Proeve van Bekwaamheid als behaald kan worden gemarkeerd. Van harte gefeliciteerd Niels en Jan!

  Eerder hebben Erwin en Johannes dat al voor elkaar gekregen, waardoor alle vier de duikbegeleiders-in-opleiding zich op kunnen gaan maken voor de volgende stap.

  Namens de duikbegeleiders willen wij iedereen bedanken voor de aanwezigheid, medewerking en begeleiding.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het archief van alle beschikbare berichten is te vinden op de ledenpagina.