• Zeer geslaagd Zeelandweekend met veel gezelligheid 09-2022

  Afgelopen vrijdag begon het Zeelandweekend van Duikteam Thamen. Op vrijdagmiddag spraken enkele duikers met elkaar af voor de eerste duik bij De Nieuwe Kerkwerg in Den Osse. Na afloop een lekkere kop koffie en vertrek richting het vertrouwde verblijf in Renesse.

  Eenmaal daar schoven in de loop van de middag en avond meer leden aan voor borreltje in het zonnetje, het was mooi weer. Na de borrel met 15 personen naar het wokrestaurant om uitgebreid te eten. Daar werd tijdens het eten nog met vuurwerk gezongen voor de verjaardag van Kevin. Niemand wist dat hij jarig was, ook Kevin zelf niet. Na het eten werd de volgende dag doorgesproken met live muziek en nog een laatste drankje.

  Zaterdag 24 september

  Zaterdagochtend ontbijt met door Marc verzorgde gebakken eieren en voldoende lekkers om ook de lunch alvast klaar te maken.
  Na het ontbijt duiken bij Dreischor alwaar er veel kwallen en krabben werden gezien.
  Aan de oppervlakte werd afgestemd om bij Zoetersbout te duiken in de middag. Vanaf hier haakte ook Milou aan. Bij Zoetersbout werd gezocht naar Sepia’s en zelfs een zeehond werd gespot. Na deze duik terug naar Renesse. Inmiddels was Natascha aangekomen met de laatste boodschappen voor de barbecue. Hierna heeft Marc de groep weer fantastisch verzorgd met lekker eten.
  Onder het genot van een drankje, bijzondere verhalen en een goed gecoördineerd kampvuur, werd de avond verder gevuld. Toen de meesten hun bed hadden gevonden, gingen enkele leden nog op pad voor de lokale nachtduik in de feesttent.

  Zondag 25 september

  Op zondagochtend moesten deze nachtduikers nog even opladen maar waren zij wel op tijd klaar om met de groep te gaan duiken bij De Kabbelaar in Scharendijke. Enkele doken op het wrak Le Sepent en anderen zochten naar Noordzee-krabben. Het zicht was helaas niet al te best en het weer was tijdens de duik ook omgeslagen; de blauwe lucht had plaats gemaakt voor wind en regen. Na de koffie vertrok een groot deel voor een lunch en ging huiswaarts. De rest ging naar Neeltje Jans of dook bij het gemaal bij Dreischor. Hier was het zicht een stuk beter.
  Na het middagprogramma lekker eten bij de Italiaan en werd er nog een laatste afzakkertje genomen in het huisje.

  Maandag 26 september

  De volgende morgen werden de huisjes netjes en bezemschoon achter gelaten en is er nog een zoetwater-spoelduik gedaan in de Toolenburgerplas, hoewel er niet per sé gedoken hoefde te worden om te spoelen, werd het Zeelandweekend 2022 met typisch herfstweer afgesloten.
  Het was een geslaagd weekend met zes mooie duiken, er is veel gelachen en bijzonder genoten. Iedereen bedankt voor de leuke tijd en graag tot de volgende keer.

  Foto’s onderwater

  Foto’s bovenwater

 • Zevenhuizerplas 25-09-2022
  Zevenhuizerplas

  Veel leden zijn dit weekend in Zeeland maar Edwin en Walter doen een duikje Zevenhuizerplas bij de Middelweg. Het is er niet druk, wij zijn en blijven de enige duikers op het parkeerterrein. Prima zicht, af en toe zeker 10 meter. Zoals gebruikelijk zit er hier dikke paling, wij zien er een stuk of 3 en een enkele blijft een beetje aardig zitten om te filmen. Verder geen snoek gezien maar het blijft een prima locatie met een prachtig uitgezet parcour.

 • Toolenburgerplas 18-09-2022
  Rivierkreeft

  Ondanks het nogal herfstachtige weer drie Thamenduikers op de duikstek. Daan gaat een poging doen om een duik te maken met een volgelaatsmasker. Diverse verenigingen zijn actief met van alles en nog wat, het is redelijk druk met duikers.
  Helaas is het zicht ronduit beroerd, slechts 1 meter zicht en wat dieper is het geheel nul en wit/melkachtig. Aan vis geen gebrek, snoek, meerval en rivierkreeft bij een watertemperatuur van rond de 18 graden. Duiken met het volgelaatsmasker gaat goed, hier en daar valt er nog wel wat af te stellen, Daan en Erwin houden het ruim een uur vol.

 • Ouderkerkerplas 11-09-2022
  Snoekje tussen het riet

  Prachtig weer en het is niet druk bij de Ouderkerkerplas. Wij gaan met 5 man te water. Helaas is de bovenste 6 meter wel wat groen maar daar onder is het zicht uitstekend. Erwin en Johannes zwemmen richting de pijpen voor de watercirculatie en zien dikke paling en snoeken. Bij de uitlaat van het water is de temperatuur iets van 15 graden, dus dat voelt koud aan vergeleken met de rest.

 • Zevenhuizerplas 04-09-2022

  Perfect weer en het zicht onderwater is alhier bijzonder goed. Helaas zitten er ook een paar vissers. Gelukkig is het ontwijken ervan mede door het bodemprofiel redelijk makkelijk.
  1 buddy paar zwemt net als vorige week, zien snoek karpers en paling.
  Het andere volgt het paling pad. Dit is een, oneindig touw…….(zelfs met 300bar in een 12L fles, nog nooit het einde bereikt. Des al niet te min kan je gewoon er langs zwemmen zo lang / ver als je wilt. Gemiddeld zit je op 7 meter diepte. Zoals de naam van het pad, verwacht je paling. Bingo!! Foto`s Kevin en een link naar YouTube video Edwin. https://youtu.be/SRq-xeDd2EM

Het archief van alle beschikbare berichten is te vinden op de ledenpagina.